Tips för en lyckad bilsemester

Det sägs att man lär sig av sina misstag och det är någonting som säkerligen också går att applicera på resande på bilsemester. Alla rutinerade inom denna form av semestrande har garanterat lärt sig många matnyttiga tips med åren. Nedan följer en del generella tips som kan vara bra att ha i bakhuvudet under planeringen av bilsemestern.

Planering eller spontanitet?

driving-916405_960_720Självklart är frågan om semestern borde planeras in i minsta detalj eller om den borde vara spontan, individuell och utan ett rätt eller fel svar. Dock borde man vara medveten om att olika händelser kan göra att en plan lätt kan behöva ändras på grund av yttre omständigheter såsom väder, trafikolyckor med avstängda vägar som resultat, inställda event eller liknande man planerat besöka och annat. Det kan därför vara bra att ha lite flexibilitet mellan sina fasta punkter och vara öppen för förändringar med kort varsel.

Packa inte för mycket

Ett synsätt många bilsemestrande har är: Allt går att köpa längs vägen. Så har man glömt någonting som man inte kan vara utan kommer det gå att hitta affärer på vägen som har det man behöver. Utöver i vildmarken i norr finns det affärer på relativt nåbart avstånd oavsett var man befinner sig. Saker som däremot kan vara bra att ha med sig som borde stå överst på packlistorna men ofta glöms bort för att de är så självklara för i vardagliga livet är sådant som exempelvis telefonladdare (och gärna en extra sådan). De portabla laddarna är också ett hett tips då de kan ladda upp en telefon oberoende av var man befinner sig. Klassiska saker för camping såsom fickkniv, sax, silvertejp och någon form av verktyg är också bra att ha med sig om någonting skulle gå sönder. Även en bensindunk och ficklampa är att rekommendera, samt extra batterier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.