Bilsemester utan camping

En stor del av de som åker på bilsemester och kör runt i Sverige har någon form av boende på hjul med sig, eller tält nerpackat i bagageutrymmet. Dock finns det många andra alternativ vad gäller boende som kan vara värda att ha i åtanke. Att enbart köra med en personbil gör att det på ett sätt går att vara lite mer flexibel då man inte behöver tänka på att hitta parkeringsplatser som är stora nog för en husbil, eller någonstans att koppla loss sin husvagn. Det kan också vara mer bekvämt att bo på vandrarhem eller hotell för servicens skull men självklart beror det på vad man själv och resesällskapet föredrar. Här kommer därför lite tips för en lyckad bilsemester utan camping.

Bo på vandrarhem/bed and breakfast

Ett alternativ till boende och övernattning som ofta går att hitta i ganska låga prisklasser är vandrarhem eller bed and breakfasts. Här bor man ofta lite enklare, ibland i flerbäddsrum med delade faciliteter som badrum och kök och det gör att prislappen sänks något. Det finns samtidigt de vandrarhem och bed and breakfasts som snarare har en hotellkvalitet på sina boenden, så låt inte namnet avskräcka om du letar efter ett boende med hög komfort. Läs gärna vad andra personer som tidigare har bott på stället har att säga om de rum som erbjuds. Bilder är inte alltid rättvisa och ibland kan man missa ett riktigt bra boende bara för att man dömt platsen efter utseendet. Ett tips är också att boka ditt bed and breakfast eller vandrarhem i god tid om du planerar ditt besök under semestertider. Även om platsen inte skulle se mycket ut för världen så är det många som letar efter billigt boende under sina bilsemestrar.

Bo på hotell

Att bo på hotell är också det ett alternativ, speciellt om man befinner sig i närheten av, eller i en stad. Det finns allt som oftast ett stort utbud av hotell i olika prisklasser och med olika typer av service. Att övernatta på hotell är ofta populärt och en positiv upplevelse hos alla oberoende av vilken typ av turist man är. Ingen tackar väl nej till en hotellfrukost under en resa oavsett typ av resa. Även hotell blir lätt fullbokade snabbt under högsäsong så lite framförhållning rekommenderas även där

Ta dig utanför Sverige

En annan positiv sida av att åka på bilsemester utan att ha en husvagn släpandes efter dig är att du smidigare och snabbare kan ta dig till platser utanför Sverige. Några av de mest populära resmålen just nu är bland annat Kroatien, Italien och Frankrike. Att åka bil hela vägen till dessa länder är heller inget måste när du ska på bilsemester. Det finns massvis av företag som erbjuder hyrbilar att hämta upp direkt på flygplatsen. Du kan sedan snabbt och smidigt ta dig till det land du väljer via flyg för att sedan hämta upp en hyrbil direkt efter att du har landat. Dessa bilar går oftast att lämna tillbaka på annan plats, du behöver därför inte planera din bilsemester så att den börjar och slutar på samma plats, utan kan enkelt och smidigt njuta av din semester och sedan lämna tillbaka bilen på en annan flygplats när det är dags att åka hem.

Checklista inför bilsemestern:

Se till att bilen är av bra kvalitet. Att bli ståendes mitt ute i ingenstans under din semester är ingen höjdare och kan svida för både din tidsplan och din plånbok.
Bilförsäkring. Kolla upp så att din bil är helt försäkrad både i Sverige och utomlands om någonting skulle hända.
Olycksfallsförsäkring. Det är inte bara din bil som behöver en försäkring, även du och ditt sällskap bör vara helt försäkrade både inom och utanför Sveriges gränser.
Planera din rutt. Detta behöver du inte göra innan du ger dig av utan kan enkelt planera din rutt på vägen genom att ladda ner kartor och vägbeskrivningar som exempelvis Google Maps eller ViaMichelin.
Biltåg. Även om det är kul att köra bil på nya platser så kan det ibland vara väldigt tröttsamt. Känner man då att man vill spara tid för att snabbare kunna ta sig till sitt mål så är biltåg en bra ide. Kolla dock upp innan vart dessa går och se till i god tid att det finns platser kvar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.