Att fastställa sina resmål

one-way-road-trip-car-rental

I planeringen av resan brukar resesällskapet diskutera fram olika resmål som alla önskar besöka. Beroende på om det är en familjeresa med barn, en resa med vänner, en resa tillsammans med en förening eller annat så ser resmålen olika ut. Är man många som åker tillsammans så kan alla få välja varsitt resmål, en stad eller en aktivitet att besöka eller genomföra så blir alla nöjda.

 

Resmål för barnfamiljer

Om barnen är av såpass hög ålder att de själva kan komma med idéer är det extra roligt att planera. Annars vet förstås föräldrarna ofta vad barnen uppskattar att göra. Många åker till olika temaparker, djurparker eller nöjesfält eftersom det i stort sätt uppskattas av alla barn. Ett annat populärt resmål som många barn uppskattar är att besöka Astrid Lindgrens värld i Vimmery. Även vuxna brukar gilla att besöka denna sagoplats. Här kan barnen få leka och vara med i olika berättelser som Astrid Lindgren har skrivit samtidigt som det bjuds på teater. En bra ide innan man ger sig ut på bilsemester med barn är att se till att det finns flera stop på vägen som inte ligger allt för långt ifrån varandra. Barn brukar bli otåliga om de får sitta för länge i en bil och det är aldrig roligt för någon att ha ledsna och skrikandes barn i bilen.

Resmål för kompisgäng

Är man en grupp vänner som åker tillsammans brukar fest och strand ligga i fokus. Detta är dock inte en sanning för alla förstås men för en stor del personer. Lyckligtvis så brukar fest och strand inte vara en omöjlig kombination eftersom det är ett stort businessområde för turistnäringen. Kända resmål kopplade till just fest och strand kan hittas över stora delar av landet och många åker dit och bor på campingplatser i nära anslutning till festområdena. Men även storstäder brukar vara ett populärt resmål för kompisgäng. Att besöka en större stad som man inte har utforskat tidigare brukar ofta bjuda på många sevärdheter, goda smakupplevelser och ett härligt nattliv. Även bilsemestrar med festivaler som sikte brukar vara ett populärt alternativ för de som reser tillsammans med sina vänner. Sommarhalvåret bjuder på mängder av festivaler och andra musikaktiviteter som man lätt kan markera ut på sin GPS och följa under sin bilresa.

Resmål kopplat till intressen

Denna typ av resmål passar in både för familjer, vänner, föreningar och andra som delar ett intresse. Exempelvis så finns det de som åker på bilsemester och shoppar samtidigt, Gekås i Ullared är ett exempel på denna typ av resa. Att köra till olika städer och besöka casinon eller olika trav- och galoppevenemang är något för de spelintresserade. De som gillar hästar kan åka på turridning över hela Sverige. För att inte prata om motorträffar där bilfantaster från hela landet träffas och tittar på bland annat retrobilar och kör i bilkorteger.

Resmål för spänningssökaren

Är man ett gäng som letar efter adrenalinkickar så finns det flera resmål att pinna ut på kartan. Att besöka Åre och åka down Hill på mountain bikes kan vara en riktigt härlig upplevelse som får adrenalinet att pumpa. Det finns även destinationer som erbjuder fallskärmshoppning för den riktigt modiga. Är man sugen på att testa på sin uthållighet så kan även bergsklättring vara ett härligt alternativ. Det finns flera berg att besöka där man tillsammans med guider kan bestiga dessa för att sedan slappna av på toppen och njuta av en härlig utsikt.

När det kommer till bilsemester så finns det alltid något för alla smaker. Det kan självklart bli extra svårt om alla vill åka åt olika håll och platser, men man brukar alltid kunna hitta något som liknar ens önskemål åt flera håll. Ett tips är att alla som ska vara delaktiga i resan skriver ner tre destinationer som de skulle vilja besöka under resans gång. Sedan så pinnar man ut allas önskemål på en karta. Sedan väljer man helt enkelt att åka åt det håll där det finns flest markeringar gjorda på kartan. På så sätt får förhoppningsvis alla minst en destination som de har önskat, samtidigt som fler stop kommer att hinnas med på vägen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.