Med en storstad i sikte – Stockholm som mål

Många som inte bor i Stockholm får höra åsikter om att det är svårt att köra i Stockholm, att det är svårt att hitta parkeringsplats och att det bästa vid en resa till Stockholm är att lämna bilen hemma. Detta behöver dock inte stämma. Med lite planering, flexibilitet och positivt tänkande behöver det inte bli några problem alls. Samtidigt som man alltid har egen transport i staden får man en upplevelse på vägen dit också.

stockholm-446579_960_720På ett sätt kan det underlätta att köra i egen bil till Stockholm, detta då man slipper krångla med att hitta rätt i tunnelbanedjungeln och man slipper stå och trängas på en stadsbuss. Det enda som är värt att kolla upp egentligen är parkeringsmöjligheter. Vid boende på hotell kan receptionen ge tips om bra platser att parkera så det är ett bra att fråga dem innan man ger sig av. Ett annat plus med att ha bilen med sig är att man kan unna sig att bo på ett av de underbara hotell som ligger en bit utanför stadens centrum i natursköna områden och i slottsliknande miljöer. Bor man på ett sådant hotell är det otroligt bekvämt att ha en bil då det blir lättare att ta sig in till city igen.

Ett ytterligare argument som talar för en bilsemester med slutdestination Stockholm är att det inte behöver finnas någon gräns för hur mycket man kan shoppa. På flyg är det som bekant en gräns satt på hur mycket väskorna får väga och har man åkt tåg eller buss är man också begränsad av hur mycket som får plats i väskorna. Så har man tänkt besöka Mall of Scandinavia eller shoppa loss i centrala Stockholm är det ingen dålig idé att faktiskt göra en bilsemester av sin Stockholmsresa och kunna vara lugn och säker på att alla saker man handlar faktiskt kommer att kunna följa med hem sen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.