Besök och bo på Kolmården

1024px-Feeding_station,_Kolmården_safariFamiljer på bilsemester med Stockholm som del- eller huvudmål brukar nästan alltid besöka Kolmården. Här finns det en stor mängd upplevelser utöver alla de fina, spännande djuren och någonting för alla åldrar och intressen.

Djuren

Djuren ser man via ett promenadstråk och blir man trött i benen finns den otroliga linbanan där man i en gondol åker på safari och ser mängder av vilda djur.

Shower

Kolmården har också olika shower, exempelvis den populära delfinshowen alla pratar länge om efter att den upplevts. Det finns också möjlighet att uppleva fågelshower och att lyssna på experter som berättar hur några av djuren i parken lever och beter sig och hur man sköter om dem. Showerna och de olika djurvisningarna är uppdelade utifrån olika typer av djur så att det finns någonting för alla.

Åkattraktioner

Vill man ta en paus ifrån djuren och göra någonting med lite mer fart och fläkt kan en tur i Kolmårdens berg och dalbana Delfinexpressen vara en god idé. Åkattraktionerna på Kolmården är skapade för att de allra flesta ska kunna åka med, så länge man inte är för kort och uppskattas av såväl de lite äldre som de lite yngre. En fartfylld paus helt enkelt.

För de minsta

För de allra yngsta har Kolmården skapat ett land med temat av en känd karaktär som de allra flesta nog känner till, nämligen Bamse. Bamses Värld, som delen av parken kallas, har en massa roliga äventyr för de små. Här kan man åka godståg, leka i plaskdamm, besöka Bamses hus och mycket annat.

Boende

Kolmården erbjuder olika typer av boende. Det mest kända är nog Vildmarkshotellet där man bor precis i anslutning till parken med vacker utsikt över vatten och natur. Här finns möjligheter till avkoppling, spa och lek för de som efter en dag i parken fortfarande har energi kvar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.