Bilsemester med Astrid Lindgren

808f2bc3dd4ee8061e9f9b20c83e485aHar man barn som älskar Astrid Lindgrens böcker och filmer kan man planera in en semester utefter det. Stockholm har Junibacken men Småland har på olika platser i och omkring Vimmerby en massa ställen att besöka och känna igen sig i utefter filmerna.

Astrid Lindgrens Värld

Ett himmelrike för alla som älskar Pippi, Emil, Ronja och alla de andra är Astrid Lindgrens Värld. Här kan man uppleva olika typer av kända karaktärer porträtterade av duktiga skådespelare som aldrig lämnar sin roll. Man kan besöka kopior av olika miljöer såsom Villa Villerkulla och Bröderna Lejonhjärtas magiska värld. Barnen kan också få prova på hur det är att vara riktigt liten, precis som Nils Karlsson pyssling och klättra på stolar och bord. Hela parken är bäddad för lek för både liten och stor, gammal som ung. Varje dag är spelas en teaterpjäs upp på stora scenen och vill man så kan man åka rakt in i Saltkråkans vackra natur i en vagn som kör inomhus. Maten på Astrid Lindgrens värld är till stor del inspirerad av historierna och temat ligger främst på husmanskost, precis som i böckerna och filmerna.

Besök Bullerbyn

Platsen där nyinspelningen, den mest kända versionen, av Bullerbyn spelades in heter faktiskt inte Bullerbyn utan Sevedstorp. Denna plats är belägen utanför Vimmerby och är ett tips för turister som redan befinner sig i Småland, kanske efter eller innan ett besök på Astrid Lindgrens värld. De röda små husen ger nostalgi till både föräldrar, mor- och farföräldrar och barn. Det finns gott om plats för barnen att springa runt och leka precis som i filmerna och vill man kan man fika i caféet, annars finns det gott om plats i gräset för medhavd picknick.

Hälsa på i Katthult

Älskar man Emil i Lönneberga är det en dröm att få hälsa på i riktiga Katthult. Även här kan barnen springa runt och leka, man kan promenera runt i bekanta miljöer såsom snickargården och hälsa på alla djur som bor här. En fika efteråt i naturskön miljö gör besöket till en riktigt härlig upplevelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.