Att åka på campingsemester

Ett bra sätt att uppleva sitt eget land, besöka små och stora platser som man kanske aldrig skulle sett annars och hitta nya smultronställen är att åka på semester med husbil eller bil och husvagn. Ofta är själva resan i sig enbart en transportsträcka och ett sätt att ta sig till sin destination medan upplevelserna väntar tills man nått fram, men på en bilsemester är det ofta resan som är själva målet. En bilsemester kan vara spontan och lärorik så till vida att man kan välja att stanna precis var man känner. Självklart kan man också planera olika resmål och destinationer men det är vida känt att en planerad resrutt ofta får sina avstickare när möjligheterna finns.

camping-and-tent

Sverige har många fina möjligheter för campare och under sommarmånaderna är det många turister från andra länder i Europa som väljer att komma hit och campa. Således kan man knyta många nya kontakter och få nya vänner att resa runt med.
Det fina med campingsemester är dessutom att Sverige har ett extremt stor campingkultur och massvis med platser att ställa sin husvagn eller bil på. Även du som inte har tillgång till husbil kan åka och campa då det finns ett enormt utbud av stugor att hyra på de olika campingplatserna runt omkring i Sverige. Sveriges största camping är Böda sands camping som ligger på Öland, där erbjuds det hela 1350 campingplatser och 125 stugor Vill man dessutom ta sig utanför Sveriges gränser så bjuder våra grannländer på ett stort utbud av campingliv och allt som hör där till.

Husbil eller husvagn

Det är en smaksak om man föredrar att bo i husvagn eller husbil och det finns fördelar och nackdelar med dem båda. De som står i valet mellan de två brukar ofta avgöra frågan genom att fundera på hur mycket de kommer att köra runt emellan övernattningsdestinationerna. Det är exempelvis enklare att kunna koppla loss husvagnen och sedan köra med enbart personbil i en storstad medan det under långa bilfärder kan vara skönt för de som inte kör att kunna sitta inne i husbilen istället för i bilen. Så sammanfattningsvis handlar det om vilka behov man har och hur man tänkt resa runt på sin semester. Både husbil och husvagn finns i olika storlekar, prisklasser och med olika bekvämligheter så står man i köpartankar är det bra att ha klart för sig vad det är man faktiskt vill ha, behöver och vilken budget man har att röra sig med.

Tillbehör och annat

Husvagnar och husbilar kommer inte i bara olika storlekar och prisklasser, de kommer även med olika funktioner och tillbehör. Beroende på vad målet med er resa är så kan det vara bra att ha koll på tillbehör som kan behöva tas med eller köpas inför resan. Det är till exempel vanligt att husbilar och husvagnar innehåller någon typ av kök där man kan förvara och laga mat. Det betyder däremot inte att det faktiskt kommer att finnas köksartiklar, det kan därför vara bra att kolla upp sådant i tid så att man inte sitter där senare med en massa mat men inget att laga maten i.

Ett annat tillbehör som många inte tänker på är nivåklossar. Dessa används för att få husbilen att stå rakt om marken under den skulle vara ojämn. Att packa ner ett par nivåklossar är därför alltid bra om man ska besöka en massa nya platser där man inte vet helt säkert hur jämn marken kommer att vara.
För ökad säkerhet kan det även vara en bra ide att köpa med sig ett alarm och ett kassaskåp. Skulle en oinbjuden gäst dyka upp så kommer hen antagligen bli rädd för alarmet samt ha svårt att få med sig de värdesaker som ligger inlåsta i säkerhetsskåpet.

Förutom de praktiska sakerna så finns det ett stort utbud av tillbehör som gör resan mer trevlig och bekväm. Ett förtält eller markis för den som vill kunna sitta ute i alla väder. Ett gäng bekväma utemöbler eller stolar. En grill som är lätt att ta med om man vet med sig att man inte kommer att besöka en stor campingplats med tillgång till allmän grill. Men det allra viktigaste när man åker på campingsemester är att man har med sig ett glatt humör och trevligt sällskap.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.