Bilsemester i Skåne

host_0Skåne är ganska stort och på en bilsemester nere i söder finns det allt från vackra stränder och djupa bokskogar till storstadsliv och en massa kultur. Planera resan helt efter individuella intressen och ta gärna en avstickare till Danmark så blir det samtidigt en utlandssemester!

Malmö

Att vara på semester i Skåne utan att besöka Malmö är som att ta bort en av de viktigaste ingredienserna ur en kaka. Malmö är Sveriges tredje största stad och detta utan att den känns särskilt stor. Stadskärnan är ganska komprimerad, vilket gör det möjligt att uppleva många olika saker såsom exempelvis shopping och besök på museum, under samma dag. Det är lätt att ta sig runt i Malmö. De flesta turister finner ofta sina smultronställen i och omkring stadskärnan men som en turist på bilsemester finns det ingen ursäkt att inte köra en runda och se andra delar av staden också.

Lund

Endast en kort bilfärd från Malmö ligger den internationellt kända universitetsstaden Lund. Här kan man uppleva gammaldags kultur genom en promenad längs med universitetsbyggnaderna och titta på den gamla, vackra arkitekturen. Lund har också mycket kulturella upplevelser, varför inte besöka Lunds Stadsteater för lite scenkonst en kväll på resan. Väl värt att tänka på som turist med bil är att Lunds centrala gator ofta är enkelriktade så det kan vara svårt att veta exakt vilken väg man ska köra för att nå sin önskade destination.

Helsingborg

Helsingborg som ligger på västkusten i Skåne är ett ytterst populärt resmål bland både inhemska som utländska turister. Närheten till Helsingör i Danmark gör att många åker över för en dag för att uppleva två städer på en gång. Att besöka Helsingör med båt tar kort tid och är en bra möjlighet att ta sig utomlands för några timmar eller en dag. Helsingborg och Helsingör delar historia vilket märks oavsett vilken sida av sundet man står på. Kul för den historieintresserade!

Leave a Reply

Your email address will not be published.