Med tanke på alla fördelar med att resa, varför skulle du inte göra det oftare?

Alla betonar hela tiden hur viktigt det är att resa. Vad är grejen då? Varför tycker individer om att resa och ta resor?

Dessutom, varför ska vi resa oftare?

Att resa har långvariga positiva effekter på ditt fysiska och psykiska välbefinnande. Brist på pengar eller tid är inte en tillräcklig motivering. Att flyga billigt är enkelt att göra. Även om du har en nyfödd och heltidsarbete kan du fortfarande ta helg- eller semesterresor.

Travel hade ett milt uttryckt utmanande år 2020. Se dock till att boka en resa 2021!

Om du behöver ytterligare övertyga, här är några viktiga fördelar med att resa. Och när du väl kommer igång är jag övertygad om att du kommer att upptäcka mycket mer!

  1. Att resa förbättrar hälsan

Hälsofördelarna med att resa sträcker sig från att minska stress till att minska risken att drabbas av hjärtsjukdom. Även om du kanske tillbringar hela dagen i en stol på jobbet, kommer det att få din kropp att må bättre om du lägger till lite promenader på din resa. Att resa jorden runt kan till och med vara en behandling för depression och ångest för vissa människor. Det kommer inte att fungera varje gång, naturligtvis, men det kan få dig att må bättre fysiskt och mentalt.

Att resa mer kommer sannolikt att avsevärt påverka din mentala hälsa om du inte är van vid att gå utanför din komfortzon. Lita på mig. Din läkare kommer att gilla det om du reser mer. Var noga med att prata med din läkare innan du går; de kan föreslå att du tar med dig medicin, speciellt om du ska till ett område i världen där det finns sjukdomar som kan vara dödliga.

  1. Du kan koppla från ditt dagliga liv medan du reser

Det är direkt relevant för det jag just sa. Vi tenderar att bli så uppslukade av de vardagliga rutinerna att vi ibland, genom att fortsätta, kan orsaka mer skada för oss själva än nytta. Tar din chef över ditt liv? Dina barn gör dig galen. Försöker dina föräldrar att tvinga dig att leva sitt sätt att leva? Hur länge kan du stå emot den här påfrestningen innan du ger ut och allt smular?

Ibland är det bäst att ta ett djupt andetag och ta en selfie av Tower Bridge. På fullaste allvar är det en bra idé att resa eftersom det är den mest naturliga metoden att få någon eller något att känna att du är saknad. Nyckeln är att ge dig iväg med lite eftertanke för att förhindra misstag på vägen. Dessutom, om du planerar att flyga, bör du köpa dina biljetter så snart som möjligt.

  1. Att resa skärper ditt sinne

Du kommer att se ökningar i dina kognitiva förmågor om du vänjer dig vid att lära dig nya ord på ett nytt språk när du reser, enligt Dan Roitmans Huffington Post-artikel. Om bara detta, börja lära dig reseterminologi.

Mer än “bara” språk, resor lär dig om vem du är. Du kan möta svåra omständigheter där du måste vara påhittig och tänka kreativt. Du kommer utan tvekan att lära dig en ny uppsättning förmågor som du inte visste att du hade.

  1. Att resa främjar din kulturella förståelse

Anledningarna till att vi reser kan variera från person till person, men alla som reser blir mer empatiska och kunniga om olika kulturer.

Att vara klokare innefattar att ha större tolerans för och kunskap om andra kulturer, men jag ser det också som en fördel med att resa i och för sig. Enligt ett citat från Saint Augustine är världen en bok, och människor som inte reser läser bara en sida. Om du läser nyheterna eller tittar på dem på tv utan att ifrågasätta det, saknar du massor av information. I motsats till vad du kanske tror, ​​begränsar det ditt perspektiv och gör dig mindre intelligent och medveten om världen.

Även om du verkligen känner dig bekväm på din nuvarande plats, är världen mycket mer omfattande än så! Dra nytta av möjligheter som Erasmus om du är student för att träffa nya människor och lära dig om andra kulturer. Våga besöka platser som du tvivlar på. Du kommer förmodligen att ändra sinne och se att saker och ting inte alls är så illa som du trodde.