Hur fungerar bilcamping?

Bilcamping är lätt att få fötterna våta om du är ny på vägresor. Bilcamping är perfekt för nybörjare och en favorit bland experter på grund av dess många fördelar. Fortsätt läsa för att ta reda på hur du får en utmärkt första bilcampingssemester.

Bilcamping, även känd som drive-up camping, är precis vad det låter som: Istället för att vandra och sätta upp ett tält, dra en husbil eller sova i en stuga, kan campare köra upp till campingen, slå läger och använda sin bil som förvaring.

Möjligheten att ge ytterligare varelsebekvämligheter är en fördel med bilcamping. De små sakerna som gör din upplevelse underbar inkluderar saker som din hemkudde, elektronik, spel och tillräckligt med kläder och mat. Kolla in vår viktiga bilchecklista innan du börjar packa.

Packlista för camping.

Utspridda camping i nationella skogar, reserverade platser på campingplatser och walk-in tomter i statliga parker är bara några alternativ för bilcamping. Se till att du har tillräckligt med tid för att ansöka om nödvändiga tillstånd eller göra bokningar på angivna campingplatser genom att undersöka innan din resa.

Du ska inte ha det varmt och mysigt oavsett om du sover i bilen eller tältet. Gör en del efterforskningar om uthyrning av skåpbilar eller husbilar om ett fordon eller tält inte ger dig det utrymme du behöver.

7 Bilcampingtips

  1. Bilcamping säkert

Följ de sju Leave No Trace-riktlinjerna för utomhusetik vid bilcamping, tillämpa sunt förnuftssäkerhetsåtgärder och sov aldrig i ett fordon i rörelse. Tänk på att ha roligt på ett ansvarsfullt sätt.

  1. Förbered dig för en avkopplande natt

Parkera din bil på ett plant område eller sätt upp ditt tält. Ingenting är värre än en vriden nacke när du vaknar först. Välj en mysig luftkudde och en lämplig sovsäck för vädret. Ha alltid en sovsäck som tål temperaturer som sjunker under de förväntade nattliga bottennivåerna för att vara på den säkra sidan.

  1. Skapa den idealiska miljön för ZZZs

Om du har för avsikt att vara uppe efter det att gryningen börjar, välj ett skuggigt område att parkera i och se till att trädgrenarna ovanför är säkra. Du kan också göra gardiner av filtar eller kläder för att täcka dina fönster och lämna en liten öppning för luftflödet. Håll luften i rörelse och svetten avdunsta eftersom svett sker lika snabbt i en bil som i ett tält.

  1. Håll din mat säker

Lär dig riktlinjerna för matförvaring beroende på var du planerar att campa. Se till att du inte omedvetet lockar till dig obehagliga övernattningsgäster innan du förvarar något, oavsett om det är i en björnlåda eller en kylare i din bil.

  1. Spendera pengar på robust campinginredning.

En investering i mysig lägerinredning är fördelaktig. Det finns många mönster och prisklasser. För råd om vad du ska leta efter när du handlar och förslag på varje lägerstol, kolla vår lista över de bästa campingstolarna.

  1. Håll det orörda

Även om camping ibland kan vara rörigt, är det fortfarande möjligt att upprätthålla god hygien. Om vattnet är begränsat är det en enkel metod att använda ansikts- och handservetter för att hålla dig ren hela dagen. Se till att ha gott om små och stora soppåsar till hands för skräpet. Besök din närliggande utomhushandlare för att få miljövänliga och biologiskt nedbrytbara hygienlösningar.

  1. Ge positiv kraft

När du campar kan det vara svårt att ladda elektronik. Att investera i solenergi eller bärbar el är ett säkert sätt att säkerställa att du har ström till din telefon, surfplatta eller kamera. På din bils instrumentbräda kan små solpaneler ladda en telefon genom att njuta av solens strålar, medan fjärrbatterier ger timmar av energi.