Det finns fem anledningar till att en roadtrip är en fantastisk familjesemester.

Road-resornas popularitet har varit fortsatt stark. Enligt en färsk undersökning reste 51 % av alla amerikaner på väg minst en gång under 2018. Nu har en resebyrå utropat fredagen på Memorial Day-helgen i USA som National Road Trip Day.

Det finns inget bekvämare eller mer kostnadseffektivt sätt att resa än med bil. Och när det kommer till familjesemester, erbjuder det på en mängd olika fronter, vilket ger dig möjligheten att vara mer spontan och ta hand om din resplan – så länge du kan komma över de uppenbara svårigheterna med att begränsa barnen i baksätet för längre perioder.

Men om du är osäker på hur du ska organisera en lugn och framgångsrik roadtrip, här är fem anledningar till varför det är en utmärkt familjesemester.

  1. Instruktion

Efter din bilresa kommer dina barn att ha mycket mer att prata om när de återvänder till skolan. Du kan lära barnen om landet de besöker utan att ens inse det om du noggrant planerar din resa och involverar dem i att välja vad du vill se på vägen. Det bästa sättet för dina barn att lära sig och det bästa sättet att se till att det de lär sig håller med dem är genom aktivt lärande, där de upptäcker saker själva.

  1. Kvalitetstid tillsammans

Det faktum att en familjeresa kan föra dig närmare är kanske den bästa motiveringen för att göra det. Det här är inte en strandsemester där du gömmer bort barnen i en vecka medan du kopplar av vid poolen. Det handlar verkligen om att ha tid för varandra. Nuförtiden är det normalt att se barn som är beroende av sin elektronik vid middagsbordet. Lösningen på det problemet är en roadtrip. Bestäm dig för ett dagligt skärmtidstak och se till att det är entydigt.

Naturligtvis är det avgörande att underhålla ungdomar när de reser. Men efter att du gett dem tydliga instruktioner om hur de ska använda sina enheter kommer de att älska landskapet på den öppna vägen och pauserna du gör under resan, samt återupptäcka konsten att konversera. Din familj kommer närmare på ett unikt sätt tack vare att du lär dina barn en färdighet som håller på att försvinna från deras generation.

  1. Sänk kostnaderna.

Vägutflykter kan vara ett bra sätt att spara pengar jämfört med en vanlig paketresa. Du kan ordna med självhushåll i stället för att betala för måltider om du planerar din resa ordentligt (liksom var du ska bo längs den rutten). Genom att packa ordentligt kan du också undvika att spendera pengar på onödiga föremål som strandhanddukar, solskyddsmedel och andra små utgifter som ökar under hela resan.

  1. Ett intervall

En fördel med vägresor är att se en mängd olika platser genom din bils vindruta. Från de hisnande kanadensiska bergspassen till den fantastiska Amalfikusten eller de norditalienska sjöarna via Highway 1 i Kalifornien och Islands Arctic Coast Way. Off-road kan du till och med hitta din väg genom Saharaöknen. Du kan resa världen runt på en roadtrip och uppleva andra klimat och civilisationer längs rutten.

  1. Mindre ångest

Vägresor kan vara en metod för att stressa ner din familjesemester utan att behöva hantera stressiga flygplatssituationer, rusa genom tågstationer eller rusa för att ta en färja. Även om det kan vara obehagligt att köra själv och ha irriterade barn i baksätet, finns det sätt att minska denna spänning. Se därför till att förbereda massor av mellanmål. Slutligen, ge mycket mer tid än du tror att du behöver för att ta dig till nästa stopp. Ge först gott om tid för pauser längs din rutt. För det andra, gå ut ur bilen och sträck på benen. Gör det, och medan du kör, se din oro glida iväg på vinden som fluffar ditt hår!