Bilsemester: Tips för din reseplanering

Restid följer med semester. De som föredrar mycket semesterflexibilitet, särskilt familjer, börjar sina resor med bil. Vi har sammanställt en lista med förslag för din bilsemester för att säkerställa att din ankomst och avresa går så smidigt som möjligt.

Att ta en bil: Planering

Planering är det första steget i varje resa. Det gäller för bilsemester och är ännu mer sant om du har barn. När allt kommer omkring kan det vara väldigt stressigt att ta med barn på en lång bilresa. Distraherande spel är därför avgörande. Beroende på barnens ålder kan du uppmuntra hela familjen att delta i spelet. Välj de leksaker du tar med dig på resan med ditt barn i förväg och överväg att spela några resespel – särskilt pusselspel som att identifiera registreringsskyltar eller leta efter specifika färgade bilar. Håll dina barn sysselsatta i bilen med lyssningsspel, romaner eller filmer för att ge dem mest variation och avledning. Det bör finnas tillräckligt med snacks, drycker och sjukpåsar för känsliga magar, förutom distraktioner.

Vårt råd för långa körningar är att planera din rutt. Du kan schemalägga vilostopp och raster på detta sätt. Det gör därför att dina barn kan blåsa av ångan under kampanjen förutom att spela spel. Det beror på att vissa bensinstationer även har uppdaterade, säkra lekplatser.

Överväg att ta en paus varannan timme eller så. Varje och en halv timme på en lång biltur med en bebis. Kom dessutom ihåg populära resdagar och högtrafiktimmar för att förhindra trafikstockningar när du arrangerar din resa. På helgerna är gatorna ofta ganska trånga.

Gör en checklista för bilar innan du åker på semestern.

Innan du åker på din resa bör du få din bil besiktigad. Då kan du varva ner helt och resa till din destination. Du kan vara säker på att din resa blir säker genom att använda vår checklista.

  • Hur håller dina däck? Det extra däcket, hur är det med det? – Du bör kontrollera däckens mönsterdjup innan en lång körning. Vi rekommenderar ett minsta mönsterdjup på 3 mm för sommar- eller helårsdäck. Mönsterdjupskravet är 1,6 mm. Vänligen kontakta din lokala Uniroyal-återförsäljare om du har några frågor angående tillståndet på dina däck.
  • Vilken nivå av däcktryck är det? – Belastningen är alltid en faktor för att bestämma det ideala däcktrycket. Du kan spara bränsle på din bilresa om dina däck är korrekt pumpade. Det skulle vara bäst om du noggrant mätte din bils däcktryck för detta ändamål.
  • Hur mycket olja finns det? – Ge motoroljan en försiktig, stegvis påfyllning när du tar dig tid. Det finns max- och minikvantitetsindikationer på oljestickan.
  • Fyll på vattnet i vindrutan! – Även på sommaren kan pollen eller insekter förorena vindrutans vatten. Kontrollera vindrutans vattennivå och fyll på vid behov.
  • Finns dina resehandlingar nära till hands? – Om du är på en bilresa utanför ditt land bör du ha all lämplig dokumentation för ditt fordon och din familj i förväg eller vara beredd att få den. Vet hur lång tid det tar att få nya dokument.

Semester med bil: Strax före avgång

Endast ett fåtal detaljer ska behöva förberedas dagarna före din avresa. Det inkluderar till exempel att uppdatera din satellitnavigering för att säkerställa att du når din destination så snart som möjligt. Placera ditt bagage i bilen efter att du har packat det säkert. Se till att vikten fördelas lika. Om ditt fordon har en startspärr bör du inkludera reservnyckeln, helst på en separat uppsättning nycklar från din huvudnyckel.

Med rätt förberedelser kan du gå i pension tidigt kvällen före din avresa och börja din semester snabbt följande morgon. Du har de bästa resorna och semestern någonsin, Uniroyal!