Bilsemester utan camping

En stor del av de som åker på bilsemester och kör runt i Sverige har någon form av boende på hjul med sig, eller tält nerpackat i bagageutrymmet. Dock finns det många andra alternativ vad gäller boende som kan vara värda att ha i åtanke. Att enbart köra med en personbil gör att det på ett sätt går att vara lite mer flexibel då man inte behöver tänka på att hitta parkeringsplatser som är stora nog för en husbil, eller någonstans att koppla loss sin husvagn. Det kan också vara mer bekvämt att bo på vandrarhem eller hotell för servicens skull men självklart beror det på vad man själv och resesällskapet föredrar.

Bo på vandrarhem/bed and breakfast

516839794_5f0c9bef1c_bEtt alternativ till boende och övernattning som ofta går att hitta i ganska låga prisklasser är vandrarhem eller bed and breakfasts. Här bor man ofta lite enklare, ibland i flerbäddsrum med delade faciliteter som badrum och kök och det gör att prislappen sänks något. Det finns samtidigt de vandrarhem och bed and breakfasts som snarare har en hotellkvalitet på sina boenden, så låt inte namnet avskräcka om du letar efter ett boende med hög komfort. Ett tips är att planera något och försöka boka åtminstone några boenden i förväg, i synnerhet under högsäsong då de ofta är fullbokade.

Bo på hotell

Att bo på hotell är också det ett alternativ, speciellt om man befinner sig i närheten av, eller i en stad. Det finns allt som oftast ett stort utbud av hotell i olika prisklasser och med olika typer av service. Att övernatta på hotell är ofta populärt och en positiv upplevelse hos alla oberoende av vilken typ av turist man är. Ingen tackar väl nej till en hotellfrukost under en resa oavsett typ av resa. Även hotell blir lätt fullbokade snabbt under högsäsong så lite framförhållning rekommenderas även där

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *