Att åka på campingsemester

Ett bra sätt att uppleva sitt eget land, besöka små och stora platser som man kanske aldrig skulle sett annars och hitta nya smultronställen är att åka på semester med husbil eller bil och husvagn. Ofta är själva resan i sig enbart en transportsträcka och ett sätt att ta sig till sin destination medan upplevelserna väntar tills man nått fram, men på en bilsemester är det ofta resan som är själva målet. En bilsemester kan vara spontan och lärorik så till vida att man kan välja att stanna precis var man känner. Självklart kan man också planera olika resmål och destinationer men det är vida känt att en planerad resrutt ofta får sina avstickare när möjligheterna finns.

camping-and-tentSverige har många fina möjligheter för campare och under sommarmånaderna är det många turister från andra länder i Europa som väljer att komma hit och campa. Således kan man knyta många nya kontakter och få nya vänner att resa runt med.

Husbil eller husvagn

Det är en smaksak om man föredrar att bo i husvagn eller husbil och det finns fördelar och nackdelar med dem båda. De som står i valet mellan de två brukar ofta avgöra frågan genom att fundera på hur mycket de kommer att köra runt emellan övernattningsdestinationerna. Det är exempelvis enklare att kunna koppla loss husvagnen och sedan köra med enbart personbil i en storstad medan det under långa bilfärder kan vara skönt för de som inte kör att kunna sitta inne i husbilen istället för i bilen. Så sammanfattningsvis handlar det om vilka behov man har och hur man tänkt resa runt på sin semester. Både husbil och husvagn finns i olika storlekar, prisklasser och med olika bekvämligheter så står man i köpartankar är det bra att ha klart för sig vad det är man faktiskt vill ha, behöver och vilken budget man har att röra sig med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *